Follow us

Aστακός με σοκολάτα

Κόκκινο ή μπλε, με δαγκάνες ή κεραίες, το ευγενές θαλασσινό θριαμβεύει στις κατσαρόλες όλου του κόσμου. Μικρά μυστικά πρακτικής ιχθυολογίας με μεγάλο γευστικό εκτόπισμα και υπέροχες συνταγές απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Aστακός με σοκολάτα

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

1 μεγάλος ελληνικός αστακός, ζωντανός

3-4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλάκι θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

20 καβουρντισμένα αμύγδαλα

2-3 κλωναράκια φρέσκος μαϊντανός

2-3 παξιμάδια

1/2 κουταλάκι άσπρο πιπέρι

4 κουταλιές νερό ή ζωμός ψαριών

Λίγη πάπρικα

Λίγο σαφράν, αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ζωντανό αστακό σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε το αίμα να στραγγιστεί σε ένα πιάτο.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μαζί με τη ρίγανη, το θυμάρι και τη δάφνη.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια του αστακού για να σοταριστούν για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα συνέχεια.

Χτυπάμε τη σοκολάτα, το αίμα του αστακού, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, τα παξιμάδια, και λίγο άσπρο πιπέρι στο γουδί, μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.

Το αραιώνουμε λιγάκι με νερό και ρίχνουμε λίγη πάπρικα και σαφράν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

Τοποθετούμε τον αστακό σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Τον ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή εμπνευσμένη από το βιβλίο Mediterranean Seafood, του Alan Davidson.

Συνταγή εμπνευσμένη από το βιβλίο Mediterranean Seafood, του Alan Davidson.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.