Follow us

Αστακός α λα αμερικέν

Κόκκινο ή μπλε, με δαγκάνες ή κεραίες, το ευγενές θαλασσινό θριαμβεύει στις κατσαρόλες όλου του κόσμου. Μικρά μυστικά πρακτικής ιχθυολογίας με μεγάλο γευστικό εκτόπισμα και υπέροχες συνταγές απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Αστακός α λα αμερικέν

Υλικά

Υλικά

6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

Αλάτι και πιπέρι

Λίγο ξίδι

Λίγη μαύρη ζάχαρη

2 αστακοί των 750 γρ.

1 κουταλιά αλεύρι

1 κουταλιά βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σάλοτ, ψιλοκομμένα

3 κουταλιές κονιάκ

150 ml ζωμός βοδινού

Λίγο πιπέρι καγιέν

Ψιλοκομμένος μαϊντανός και μυρώνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 3 κουτ.

λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.

Κατόπιν, προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμιά και να μείνει μια κούπα (250 ml) μόνο.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και, αν χρειαστεί, λίγο ξίδι και ζάχαρη.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τον αστακό σε μεγάλα κομμάτια.

Κρατάμε το κοράλλι και το σκούρο, πράσινο συκώτι του αστακού, τα οποία λιώνουμε μαζί με το αλεύρι και το βούτυρο.
Σε ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κουτ.

λάδι ακόμα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σάλοτ.

Προσθέτουμε το συκώτι, τα οποία έχουμε ανακατέψει με βούτυρο και αλεύρι, και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και χύνουμε τη σάλτσα πάνω στον αστακό.

Σερβίρουμε αμέσως.




Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.