Υλικά
Υλικά
450-500 γρ βρασμένα φασόλια, κρύα από το ψυγείο
1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. ψιλές αποφλοιωμένες γαριδούλες, μαριναρισμένες σε λαδολέμονο
2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο σε ροδέλες
¼ ρόκα ή νεαρό σπανάκι, κομμένο με το χέρι
1 κ. κ. μηλόξιδο ή ξίδι από μηλίτη
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. κ. σόγια
1 κ. σ. χυμό λάιμ ή πορτοκάλι και το ξύσμα τους
2 κ. κ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
αλάτι και πιπέρι
1 κ. κ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)
Παρασκευή
Ανακατεύουμε τα βρασμένα φασόλια με το αβοκάντο.
Προετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα των φασολιών.
Τέλος προσθέτουμε και τις μαριναρισμένες γαριδούλες.
Αφήνουμε φασόλια στο ψυγείο, για 15-30 λεπτά και τα σερβίρουμε πολύ δροσερά.
Σημ. Μπορούμε να σερβίρουμε αυτή τη σαλάτα ως αλοιφή.
Πρώτα πολτοποιούμε το αβοκάντο και τα φασόλια για να δώσουμε την υφή αλοιφής στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε με τις γαρίδες και τα υπόλοιπα υλικά.
Έτσι πολτοποιημένα τα σερβίρουμε μαζί με φρυγανισμένες αραβικές πιτούλες, σαν ντιπ.
Θ.Τ.