banner
banner
banner

Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου στο γκριλ

Συνταγή

Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου στο γκριλ
Yλικά

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (ένα που να περιέχει και μπούκοβο)
1 κ. κ. ψιλοκομμένο σκόρδο (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κ.  σ. φυλλαράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή ψαλιδισμένο
750-800 γρ. κοπανάκια ή ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δυο

banner
Παρασκευή

Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από αυτό το μείγμα για να αλείψουμε τις συνοδευτικές πιτούλες που θα ψήσουμε στη σχάρα. Βάζουμε τα κοπανάκια στη λεκανίτσα και τα τυλίγουμε με την μαρινάδα τους. Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε να σταθούν για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, αν όχι για όλη την νύχτα.  Ζεσταίνουμε το γκριλ και στο μεταξύ βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20-30 λεπτά, μέχρι να ανακτήσει θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι αν το γκριλ μας είναι ο φούρνος μας ή το τοποθετούμε στη σχάρα και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο σύνολο, φροντίζοντας να το γυρνάμε πλευρά κάθε 4-5 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε. 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος