Υλικά
2 αρνίσια μπουτάκια ξεκοκαλισμέναΥλικά
1 κ.σ. λεμονοθύμαρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε έξι κομμάτια
6 μέτρια καρότα
4 ισπανικοί λωτοί καθαρισμένοι και κομμένοι σε έξι κομμάτια
4 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε έξι κομμάτια
5 κ.σ. λευκό κρασί
1 κ. baby πατάτες κομμένες στη μέση
ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το μισό λεμονοθύμαρο.
Το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του.
Βάζουμε σε λεκανίτσα τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το αρνί στο κέντρο ενός μεγάλου βαθιού ταψιού και τακτοποιούμε τριγύρω τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Ρίχνουμε το κρασί και ½ φλ.
ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 90 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τους λωτούς και τα μήλα και ψήνουμε άλλη μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η πέτσα του αρνιού.A.T.