Follow us

Αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και ούζο στον φούρνο

Αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και ούζο στον φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 μπούτι αρνιού γύρω στα 2,5 κ.*

1 φλ. τσ. ούζο

Χυμός από 1 λεμόνι και ξύσμα από 2 λεμόνια

1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό

6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

4 κ.σ. ανάμεικτα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά  (ρίγανη, θρούμπι, κόλιανδρο σε σκόνη, δεντρολίβανο, κλπ)

Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας πολύ καλά και το αλείφουμε με τον χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τις λιωμένες σκελίδες του σκόρδου, το ούζο, τα αρωματικά βότανα, το ξύσμα του λεμονιού, 1 κ.γ.

αλάτι και τριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Βάζουμε το μπούτι στο ταψί που θα το ψήσουμε πάνω σε διπλή λαδόκολλα σε μήκος διπλάσιο από το μήκος του μπουτιού, το αλατοπιπερώνουμε καλά και απλώνουμε με επιμέλεια την αλοιφή γιαούρτι -ούζο στην επιφάνεια του κρέατος.

Το τυλίγουμε στη λαδόκολλα σαν καραμέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για 3 ώρες.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να ψηθεί η πέτσα. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου.

*Μπορούμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο από το μπούτι ή να ζητήσουμε από τον χασάπη να το αφαιρέσει.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα αλείψουμε το κρέας με το μείγμα γιαούρτι-ούζο και από την εσωτερική και από την εξωτερική μεριά και θα το δέσουμε για να κρατήσει το σχήμα του. Α.

Τ.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.