banner
banner

Αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και ούζο στον φούρνο

Συνταγή

Αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένο σε γιαούρτι και ούζο στον φούρνο
Υλικά

1 μπούτι αρνιού γύρω στα 2,5 κ.*
1 φλ. τσ. ούζο
Χυμός από 1 λεμόνι και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. ανάμεικτα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά  (ρίγανη, θρούμπι, κόλιανδρο σε σκόνη, δεντρολίβανο, κλπ)
Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας πολύ καλά και το αλείφουμε με τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τις λιωμένες σκελίδες του σκόρδου, το ούζο, τα αρωματικά βότανα, το ξύσμα του λεμονιού, 1 κ.γ. αλάτι και τριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Βάζουμε το μπούτι στο ταψί που θα το ψήσουμε πάνω σε διπλή λαδόκολλα σε μήκος διπλάσιο από το μήκος του μπουτιού, το αλατοπιπερώνουμε καλά και απλώνουμε με επιμέλεια την αλοιφή γιαούρτι -ούζο στην επιφάνεια του κρέατος. Το τυλίγουμε στη λαδόκολλα σαν καραμέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για 3 ώρες. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία  στους 180°C και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να ψηθεί η πέτσα.  Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου.
*Μπορούμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο από το μπούτι ή να ζητήσουμε από τον χασάπη να το αφαιρέσει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αλείψουμε το κρέας με το μείγμα γιαούρτι-ούζο και από την εσωτερική και από την εξωτερική μεριά και θα το δέσουμε για να κρατήσει το σχήμα του. 

Α. Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος