banner
banner

Αρνίσια συκωταριά τηγανητή (της Ελένης Βαρδάκη)

Συνταγή

Αρνίσια συκωταριά τηγανητή (της Ελένης Βαρδάκη)
Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια ολόκληρη
αλεύρι για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τη συκωταριά σε μεγάλα, μακρόστενα κομμάτια, πάχους ενός δακτύλου περίπου. Στη συνέχεια πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατίζουμε τα κομμάτια. Τα αλευρώνουμε καλά, αλλά φροντίζουμε να τινάζουμε τα κομμάτια πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι, ώστε να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι τη μέση περίπου. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή, μέχρι να βάλουμε τα πρώτα κομμάτια και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη φωτιά στα 2/3 της έντασης. Αυτό είναι απαραίτητο για να κάνει το συκώτι κρούστα απ´ έξω και να μείνει μαλακό από μέσα. Το συκώτι χρειάζεται τηγάνισμα 15 λεπτά περίπου, ενώ τα υπόλοιπα μέρη (πνεύμονας και καρδιά) λίγα λεπτά παραπάνω. Προσέχουμε να μην τηγανίσουμε παραπάνω, καθώς θα ξεραθεί και θα σκληρύνει. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο και όταν είναι έτοιμα τα κομμάτια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε εκεί, ώστε να τραβήξει το περίσσιο λάδι. Σερβίρουμε το τηγανητό συκώτι ζεστό με λεμονάκι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος