Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια ολόκληρηΥλικά
αλεύρι για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη συκωταριά σε μεγάλα, μακρόστενα κομμάτια, πάχους ενός δακτύλου περίπου.
Στη συνέχεια πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατίζουμε τα κομμάτια.
Τα αλευρώνουμε καλά, αλλά φροντίζουμε να τινάζουμε τα κομμάτια πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι, ώστε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι τη μέση περίπου.
Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή, μέχρι να βάλουμε τα πρώτα κομμάτια και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη φωτιά στα 2/3 της έντασης.
Αυτό είναι απαραίτητο για να κάνει το συκώτι κρούστα απ´ έξω και να μείνει μαλακό από μέσα.
Το συκώτι χρειάζεται τηγάνισμα 15 λεπτά περίπου, ενώ τα υπόλοιπα μέρη (πνεύμονας και καρδιά) λίγα λεπτά παραπάνω.
Προσέχουμε να μην τηγανίσουμε παραπάνω, καθώς θα ξεραθεί και θα σκληρύνει.
Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο και όταν είναι έτοιμα τα κομμάτια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε εκεί, ώστε να τραβήξει το περίσσιο λάδι.
Σερβίρουμε το τηγανητό συκώτι ζεστό με λεμονάκι.