banner
banner
banner

Αρνίσια συκωταριά με μέλι και δεντρολίβανο

Συνταγή

Αρνίσια συκωταριά με μέλι και δεντρολίβανο
Υλικά

1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά 1.200 γρ.
4 -5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμός 1 λεμονιού
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή αλάτι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά και την ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό. Την στραγγίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια 2 -3 εκ. Τη βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το λεμόνι, το μέλι και το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να αλειφτούν όλα τα κομμάτια με τα αρωματικά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C και βάζουμε μέσα τη συκωταριά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ¾ φλ. καυτό νερό. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος λεπτά να για να ροδίσει το φαγητό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος