banner
banner
banner

Αρνίσια σουβλάκια με «πέστο» δενδρολίβανου, μπέικον και φασκόμηλο

Συνταγή

Αρνίσια σουβλάκια με «πέστο» δενδρολίβανου, μπέικον και φασκόμηλο
Υλικά

1 κ. κρέας από αρνίσιο μπούτι κομμένο σε κύβους 3 εκ. 
8 κλαδιά δεντρολίβανο μήκους 15 εκ. ή  12-16 κλαδιά μικρότερου μεγέθους
3 σκελίδες σκόρδο  3 –4 κ.σ. ελαιόλαδο  1 πρέζα χοντρό αλάτι
20 φέτες μπέικον κομμένες κατά μήκος στη μέση  20 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο  Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι φέτες ψωμιού 1 σκελίδα σκόρδο 
3 –4 κ.σ. ελαιόλαδο 

banner
Εκτέλεση

Βγάζουμε τα φύλλα δενδρολίβανου από τα κλαδιά αφήνοντας λίγα στην μια άκρη. Χτυπάμε τα φύλλα σε γουδί μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο, να γίνει σαν αλοιφή. Διπλώνουμε το μπέικον 2 –3 φορές και το περνάμε στο σουβλάκι.  Στη συνέχεια, περνάμε ένα φύλλο φασκόμηλο και ένα κομμάτι του αρνιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έτσι, ώστε να υπάρχουν τέσσερα κομμάτια του αρνιού σε κάθε σουβλάκι αν το κλαδί είναι μεγάλο και 2-3 αν είναι μικρότερα, τελειώνοντας με το μπέικον και το φασκόμηλο. Απλώνουμε την πάστα του δεντρολίβανου επάνω στα σουβλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στη 1 ώρα πριν τα ψήσουμε.  Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 250ο C, βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και αλατίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 –6 λεπτά. Βγάζουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα, τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού με το σκόρδο, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο φρέσκο λεμόνι επάνω στα σουβλάκια λίγο πριν το σερβίρισμα.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος