banner
banner

Αρνίσια γλυκάδια τηγανιά (του μεζεδοπωλείου "Παραλιακόν")

Συνταγή

Αρνίσια γλυκάδια τηγανιά (του μεζεδοπωλείου "Παραλιακόν")
Υλικά

500 γρ. γλυκάδια αρνίσια κομμένα σε μικρές μπουκιές
1 ½ φλ. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
½ φλ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Τα βάζουμε σε μεγάλο κρύο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανάβουμε τη φωτιά και τα τηγανίζουμε. Ανακατεύουμε πού και πού με ξύλινη κουτάλα  προσέχοντας να μην κολλήσουν και τα γυρνάμε από όλες τις μεριές για να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν σκούρο καστανό χρώμα, αφαιρούμε περίπου το μισό από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο τηγάνι το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε αμέσως.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος