banner
banner

Αρνί σαν οφτό, στον φούρνο του σπιτιού (της Μυρσίνης Λαμπράκη)

Συνταγή

Αρνί σαν οφτό, στον φούρνο του σπιτιού (της Μυρσίνης Λαμπράκη)
Υλικά (για 6 άτομα)

2 κ. αρνί σπάλα σπασμένη αλλά όχι κομμένη σε κομμάτια από αρνί τουλάχιστον 12 κιλών
2 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι ψιλό θαλασσινό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
5-6 κληματόβεργες

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε κα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το αρνί. Το περιχύνουμε με το κρασί και το πασπαλίζουμε με το αλάτι. Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα. Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό. Τοποθετούμε επάνω στο ταψί μια σχάρα και απλώνουμε επάνω τις κληματόβεργες βουτηγμένες και αυτές στο κρασί. Τοποθετούμε στη σχάρα το κρέας και ψήνουμε σε στους 200ο C για 25 λεπτά.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη ή και παραπάνω, ανάλογα με το κρέας.
Μπορούμε, επίσης, να πλύνουμε το κρέας μόνο με κόκκινο κρασί αντί για νερό. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε στις πατάτες 1 κ.σ. μουστάρδα, χυμό από ένα λεμόνι, χυμό από ένα πορτοκάλι, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο και 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε στο ταψί με τις πατάτες έξτρα νερό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος