banner
banner
banner

Αρνί ρολό γεμιστό με γραβιέρα, σκόρδο και δεντρολίβανο

Συνταγή

Αρνί ρολό γεμιστό με γραβιέρα, σκόρδο και δεντρολίβανο
Υλικά

1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκκαλο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. γραβιέρα
1 φλ. στακοβούτυρο
½ φλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να βγάλει το κόκκαλο από το κρέας και να το χτυπήσει λίγο με το ειδικό εργαλείο να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά και το αλατοπιπερώνουμε. Το τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε πολλά σημεία. Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το δεντρολίβανο και  2 κ.σ. στακοβούτυρο λιωμένο. Κόβουμε το τυρί σε κομματάκια. Βάζουμε λίγο από το μείγμα σκόρδο –δεντρολίβανο  και 1 κομματάκι τυρί σε κάθε τρύπα. Το δένουμε σε ρολό με βαμβακερό σπάγκο. Ζεσταίνουμε σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα ½ φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρολό σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά  στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως –ένα μυτερό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του δεν πρέπει να συναντάει καμία αντίσταση. Βγάζουμε από την κατσαρόλα, κόβουμε τους σπάγκους και αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες με τη σάλτσα του. Συνοδεύεται με πατάτες ψητές με τη φλούδα τους.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος