Υλικά
1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκκαλο Υλικά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. γραβιέρα
1 φλ. στακοβούτυρο
½ φλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάμε από το χασάπη να βγάλει το κόκκαλο από το κρέας και να το χτυπήσει λίγο με το ειδικό εργαλείο να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά και το αλατοπιπερώνουμε.
Το τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε πολλά σημεία.
Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το δεντρολίβανο και 2 κ.σ στακοβούτυρο λιωμένο.
Κόβουμε το τυρί σε κομματάκια.
Βάζουμε λίγο από το μείγμα σκόρδο –δεντρολίβανο και 1 κομματάκι τυρί σε κάθε τρύπα.
Το δένουμε σε ρολό με βαμβακερό σπάγκο.
Ζεσταίνουμε σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα ½ φλ.
ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρολό σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως –ένα μυτερό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του δεν πρέπει να συναντάει καμία αντίσταση.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα, κόβουμε τους σπάγκους και αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες με τη σάλτσα του.
Συνοδεύεται με πατάτες ψητές με τη φλούδα τους.
Α.Τ.