Υλικά
1½ κ. αρνί πλάτη με το κόκαλο σε μερίδεςΥλικά
1 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
10 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
500 γρ. σέσκουλα:
500 γρ. λάπαθα
500 γρ. σπανάκι
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
4 κ.σ. κοφτές κορνφλάουρ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα χορταρικά με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε βαμβακερή πετσέτα, τα στύβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και καυτό νερό μέχρι τη μέση του φαγητού, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα χορταρικά, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα χόρτα και να σωθούν τα πολλά υγρά.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό μέσα σε μπολ και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.
Ρίχνουμε λίγο καυτό ζουμί στο μπολ με το κορνφλάουρ, ανακατεύουμε και γυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει 2 –3 βράσεις το φαγητό και να πήξει η σάλτσα.
A.T.