Υλικά
4 κότσια αρνιού ή κατσικιού Υλικά
1 1/2 κ. ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
4-5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 γερή πρέζα ξερή ρίγανη
Ξύσμε από 1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Λίγο πριν τελειώσουμε με το τσιγάρισμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το κρασί, ξύνουμε τον πάτο με την ξύλινη κουτάλα, να καθαρίσει τελείως από ό,τι έχει κολλήσει και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε νερό να φθάνει στο ⅓ του ύψους του κρέατος.
Μαγειρεύουμε 40 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το καρότο, την κανέλα και τους ολόκληρους κόκκους πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε άλλη μια ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ξύσμα λεμονιού.
Βράζουμε μακριές χυλοπίτες σε άφθονο, καλά αλατισμένο νερό, τις σταγγίζουμε και τις σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα.
Προσφέρουμε μαζί τριμμένο τυρί.
A.
T