Υλικά
½ κιλ.- ¾ κιλ. αρνί ψαχνό κομμένο σε μπουκιές Υλικά
½ κιλ.- ¾ κιλ. αρνίσιο συκώτι αρνιού ή συκωταριά σε κομματάκια ίσα με το κρέας
1 ½ κιλ. μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα σε μπουκιές ίσα με το αρνί
1 κιλ. φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 γερό μάτσο δυόσμο χοντροκομμένο με το ψαλίδι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ λευκό ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το αρνί σε ρηχή πλατιά κατσαρόλα με νερό μόλις να το σκεπάζει και λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει.
Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε το ζωμό.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε τα συκωτάκια ή τη συκωταριά.
Προσθέτουμε το αρνί και το ψωμί και συνεχίζουμε το καβούρδισμα 2 -3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το πράσινο των κρεμμυδιών και το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή με πουρέ, ή με νερόβραστα φασολάκια και λαδόξιδο ή με πράσινη σαλάτα και λαδόξιδο.σημ.
Πρόκειται για ένα φαγητό που μπορεί να γίνει και με περισσεύματα: ό,τι ψητό έχει περισσέψει είτε του φούρνου είτε της σούβλας, συμπεριλαμβάνοντας και κομμάτια από το κοκορέτσι ή τις γαρδούμπες που έχουν μείνει και που αυγαταίνει με το ψωμί και τα κρεμμυδάκια.
Βεβαίως, μπορεί να γίνει και εξαρχής όπως ακριβώς γράφουμε στη συνταγή και μάλιστα, αν η ποσότητα είναι μεγάλη, να ψηθεί σε ταψί στο φούρνο αντί για το τηγάνι.
Α.Τ.