Follow us

Αρνί και κατσίκι στην κατσαρόλα

Αρνί και κατσίκι στην κατσαρόλα

Μια πολύ ωραία ιδέα ακόμα και για το Πάσχα είναι να μαγειρέψουμε το αρνί η το κατσίκι μας στην κατσαρόλα, αφήνοντας για τους πιο παραδοσιακούς ή πιο σκληροπυρηνικούς τη σούβλα και το φούρνο. Η κατσαρόλα και το πολύωρο μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μπορεί να κάνει λουκούμι ακόμα και σκληρά κρέατα όπως η γίδα, το πρόβατο, το κριάρι ή ο τράγος, ενώ τα αρωματικά χόρτα, τα μπαχαρικά, το λεμόνι, τα βότανα, αφαιρούν τη χαρακτηριστική μυρωδιά των αμνοεριφίων -για όσους έχουν ευαίσθητη μύτη. Μαζί με πατάτες, ρύζι, χόρτα, μακαρόνια, ρύζι, πλιγούρι, τραχανά, το κατσικάκι ή το αρνάκι στην κατσαρόλα δίνει νοστιμότατα φαγητά για μεγάλες παρέες και οικογένειες με όλη τη γευστική «ευγένεια», που χαρίζουν τα αρτύματα στο φαγητό.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;