Follow us

Αρνάκι στη γάστρα πρεσαριστό, με κρέμα τραχανά, σάλτσα από πατζάρι και τσιπς από φιστίκια Αιγίνης

Αρνάκι στη γάστρα πρεσαριστό, με κρέμα τραχανά, σάλτσα από πατζάρι και τσιπς από φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

Υλικά

1 αρνάκι γάλακτος γύρω στα 7 κ. σε κομμάτια

1 ματσάκι θυμάρι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 ml ζωμός κότας

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης

100 γρ. ζωμό από το ψήσιμο του αρνιού

300 γρ. τραχανά

300 ml νερό

3 ml λάδι τρούφας

50 γρ. κατσικίσιο τυρί

200 ml χυμό παντζάρι

100 ml από τα υγρά του αρνιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη γάστρα το αρνί με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 2,5 ώρες στους 185οC.

Μολις ψηθεί, το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε τα υγρά από το ψήσιμο.

Τοποθετούμε το ψαχνό σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε επάνω βάρη, ώστε πρεσαριστεί το κρέας και να σχηματιστεί μια μπάρα.

Ενώνουμε τον χυμό από το παντζάρι με τα 100 ml από τα υγρά του αρνιού και φτιάχνουμε μια σάλτσα.

Βράζουμε τον τραχανά με το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι τρούφας και μαλακό κατσικίσιο τυρί.

Τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα-μους.Βάζουμε στο μπλέντερ το φιστίκι Αιγίνης με το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε ένα λεπτό φύλο με τον πλάστη της πίτας.

Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 160οC.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σπάζουμε σε κομμάτια.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα πιάτο λίγη σάλτσα παντζάρι, δίπλα βάζουμε τη μους τραχανά και ένα κομμάτι από την "μπάρα" του αρνιού.

Πάνω από το αρνί ρίχνουμε λίγη ακόμα σάλτσα παντζάρι και γαρνίρουμε με το τσιπς από το φιστίκι Αιγίνης.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria", στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.