Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο κομμένο σε κομμάτια
1 κ.σ. γλυκάνισο τριμμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο ολόκληρο
4 κ.γλ. πάπρικα
1 1/2 κ.γλ. ξερό τζίντζερ τριμμένο
1/4 κ.γλ. κάρι Γκάραμ μασάλα
3 1/2 κούπες γιαούρτι
1 κομμάτι κανέλα
1/2 κ.γλ. καυτερό κόκκινο πιπέρι
3 1/2 κούπες νερό ή ζωμό από κοτόπουλο
Παρασκευή
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα σκεύος βαθύ και χτυπάμε με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει ρευστό και μαλακό.
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα καίμε το λάδι και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο.
Μόλις ελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια και τα μπαχαρικό αρχίσουν να μυρίζουν, προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε για περίπου πέντε λεπτό, μέχρι να «αρπάξει» χρώμα γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το αλάτι, την πάπρικα και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το γιαούρτι, σε μικρές ποσότητες και κάθε φορά ανακατεύουμε το κρέας πολύ καλό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το τζίντζερ και το γλυκάνισο.
Ένα λεπτό αργότερα προσθέτουμε το νερό ή το ζουμί από το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το κρέας για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
Χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμα 45 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Γκάραμ μασάλα και σερβίρουμε.