Follow us

Αρνάκι φρικασέ με φινόκιο (συνταγή από το Βιτάμ)

Αρνάκι φρικασέ με φινόκιο (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

Υλικά

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος : 30-35 λεπτά Μερίδες : 4-6

1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μέτριους κύβους (ζητήστε γι’αυτό τη βοήθεια του κρεοπώλη σας)

1 γλ. Τσαγιού Βιτάμ

4 μαρούλια ψιλοκομμένα

6-10 ρίζες φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τι λευκό και το πράσινο μέρος του

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

3 αβγά

Χυμό από 2 λεμόνια

Αλάτι, πιπέρι

2 κύβους βοδινού Knorr

3 φλ. Ταγιού νερό

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά) 

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το αρνάκι.

Μόλις σοταριστεί το βγάζουμε σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε για να μην μαυρίσει.

Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλ ατα ψιλοκομμένα λαχανικά και το φινόκιο.

Προσθέτουμε τους δυο κύβους ζωμού βοδινού, το νερό και ρίχνουμε το αρνάκι.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά για 20-30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Όταν ετοιμαστεί, μαζεύουμε το ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε σε μια μικρή πιατέλα.

Χτυπάμε τα αβγά ξεχωριστά σε μια μικρή λεκανίτσα και ρίχνουμε λίγο ζωμό και λίγο λεμόνι εναλλάξ.

Χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ έος ότου γίνει αφρός.

Τέλος ρίχνουμε τον αφρό (αβγολέμονο) στη κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Tip Μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας μια κουταλιά φρέσκο γιαούρτι, για να δώσετε μια πιο δροσερή γεύση στη συνταγή σας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.