Follow us

Αρνάκι φουρνιστό με σπανάκι (Νίκος Κοντοσώρος)

Αρνάκι φουρνιστό με σπανάκι (Νίκος Κοντοσώρος)

Υλικά

Υλικά (για 6 -8 άτομα)

2 μπουτάκια αρνί γάλακτος

1 συκωταριά

1 κρεμμύδι

1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα

2 σκ. σκόρδο

1 κουταλάκι κοφτό κόκκινο πιπέρι cayenne

2 έως 4 κιλά σπανάκι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Δυόσμος ή άνηθος

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το σπανάκι.

Το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει.

Βράζουμε το αρνί σε κατσαρόλα και κρατάμε το ζωμό.

Πλένουμε με αλατόνερο τα έντερα και τα γυρίζουμε ανάποδα.

Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά και μετά τα ψιλοκόβουμε.



Τσιγαρίζουμε τη συκωταριά μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (που να χωρά και τα υπόλοιπα).

Bάζουμε το αρνί σε ένα ταψί, ρίχνουμε 4 κούπες από το ζωμό του αρνιού, προσθέτουμε το ρύζι, το σπανάκι, κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Το ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά.

Tip
Μουσκεύουμε το ρύζι για 10΄ πριν το μαγειρέψουμε, για να μην είναι al dente.



Τσιγαρίζουμε τη συκωταριά μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (που να χωρά και τα υπόλοιπα). Bάζουμε το αρνί σε ένα ταψί, ρίχνουμε 4 κούπες από το ζωμό του αρνιού, προσθέτουμε το ρύζι, το σπανάκι, κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά. Tip Μουσκεύουμε το ρύζι για 10΄ πριν το μαγειρέψουμε, για να μην είναι al dente.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.