Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Υλικά
1 κ.σ. κορνφλάουρ
1 αβγό
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.σ. ξερή μέντα ή δυόσμος
½ φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
4 φλ. ζωμός από κοτόπουλο
Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνουμε στο γιαούρτι.
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη, προσθέτουμε το αβγό και ξαναχτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα του γιαουρτιού σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και προσθέτουμε το ρύζι.
Φέρνουμε το φαγητό σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά και αργά, γύρω στα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι -η σούπα πρέπει να γίνει αρκετά πηχτή.
Σε μικρό τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε την ξερή μέντα ή το δυόσμο για 10 –15 δευτερόλεπτα και περιχύνουμε τη σούπα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.