banner
banner

Αρακάς με μαρούλι και μέντα

Συνταγή

Αρακάς με μαρούλι και μέντα
Υλικά

1 κ. κατεψυγμένος αρακάς
1 μεγάλο μαρούλι
1 φλ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο τρυφερό καρότο
1/3 φλ. χυμός λεμονιού

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι, το καθαρίζουμε, το χωρίζουμε σε φύλλα και το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι για 15 λεπτά. Βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες 2 εκ. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε πρώτα στα τέσσερα κατά μήκος και μετά σε κομμάτια πέντε εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα. Ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά χωρίς να τον ξεπαγώσουμε και ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Ανακατεύουμε, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε γύρω στα 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Ρίχνουμε τη μέντα και το χυμό λεμονιού και τραβάμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί γύρω στα 15 λεπτά ξεσκέπαστο και σερβίρουμε.


Α.Τ. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος