Υλικά
υλικά
2 στήθη κοτόπουλου (για 4-5 πίτες)
αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
ντομάτα σε φέτες
αγγούρι σε μπαστουνάκια
ταχίνι
χυμός λεμονιού
φρέσκος δυόσμος
κίμινο
αλάτι, πιπέρι
ε.π.ελαιόλαδο
παρασκευή
Χωρίζουμε σε λεπτότερα φιλέτα το στήθος κοτόπουλο.
Το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε τηγάνι με αυλάκια, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, χωρίς να στεγνώσει το κρέας.
Το κόβουμε σε λωρίδες.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ταχινιού ανακατεύοντας 4 κ.σ ταχίνι με αλάτι, πιπέρι, λίγο κίμινο, ψιλοκομμένο δυόσμο και 3 κ.σ χυμό λεμονιού.
Φτιάχνουμε την πίτα-σάντουιτς λίγο πριν τη συσκευάσουμε ή την καταναλώσουμε: βάζουμε σε κάθε πίτα μερικά κομμάτια ψητού κοτόπουλου, φετάκια ντομάτας (χωρίς τα σπόρια), μπαστουνάκια αγγουριού και 1-2 κ.σ σάλτσα ταχινιού.
Γυρίζουμε προς τα μέσα το κάτω μέρος για να κλείσει, ρολάρουμε σφιχτά την πίτα και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.