Follow us

Ανθότυρο με μυρωδικά σε φόρμα

Ανθότυρο με μυρωδικά σε φόρμα

Υλικά

υλικά

500 γρ. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα

100 γρ. φέτα

1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

5 φύλλα ζελατίνας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)

1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

1 κ.σ. φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος*

1/2 κ.γ. μαραθόσπορο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

*τον αντικαθιστάτε με μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο

παρασκευή

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 7'-10΄, μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι την κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.

Στραγγίζουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν τελείως. Σε βαθύ σκεύος λιώνουμε με το πιρούνι τη φέτα.

Προσθέτουμε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα και την κρέμα με τη ζελατίνα και τα δουλεύουμε μαζί να ενωθούν.

Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το μαραθόσπορο και τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλατοπίπερο. Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη που να περισσεύει αρκετά στο τελείωμα.

Βάζουμε μέσα το μείγμα του τυριού και ισιώνουμε το τελείωμα.

Διπλώνουμε στην επιφάνεια τη μεμβράνη να τη σκεπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες, πλάι σε τηγανιτά θαλασσινά ή λαχανικά ή λαδερά φαγητά.

Θα το ταιριάξετε πρωτότυπα με φρέσκα φασολάκια τηγανισμένα σε κουρκούτι.

Του ταιριάζει ακόμα και μια σάλτσα από ψητές πιπεριές Φλωρίνης, πολτοποιημένες στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και ξίδι.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.