banner
banner
banner

Ανθοί κολοκυθιού γεμιστοί με τυριά

Συνταγή

Ανθοί κολοκυθιού γεμιστοί με τυριά
Υλικά

25 τεμ. κολοκυθοανθοί
250 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. μυζήθρα
4-5 αβγά
Λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Λίγο πιπέρι
Για το κουρκούτι
250 γρ. αλεύρι
1 αβγό
1 κουτί σόδα υγρή
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: σε ένα σκεύος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τους κολοκυθανθούς: πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και τους στεγνώνουμε πολύ καλά. Σ’ ένα σκεύος ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και τους γεμίζουμε.
Ζεσταίνουμε καλά αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο.  Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος