Υλικά
Υλικά για 1 σάντουιτς
2 φέτες άσπρο ψωμί, χωρίς κόρα
½ σφιχτό αυγό κομμένο σε φετούλες
1 κ.σ. «αυγά» ρέγγας (avruga)
2 φέτες καπνιστή halibut ή καπνιστό χέλι, κομμένες σε λωρίδες
2 κ.σ. μαγιονέζα με κάρι ή σίσο
Εκτέλεση
Για τη μαγιονέζα με το κάρι ή το σίσο
Aνακατεύουμε ½ κ.γλ.
κάρι αραιωμένο με λίγες σταγόνες νερό ή 1 κ.σ ψαλιδισμένο γιαπωνέζικο σίσο*, 2 κ.σ μαγιονέζα και λίγο πιπέρι, και τα αφήνουμε να παγώσουν για 15 τουλάχιστον λεπτά.
*Ρerilla-sisho: είδος πράσινου αρωματικού φυτού (σε καταστήματα με γιαπωνέζικα και άλλα ασιατικά προϊόντα).
Προτεινόμενα τσάγια
Darjeeling, Oolong, Keemun, Assam, Ceylon, Lapsang Souchong