Follow us

Ανοιχτό σάντουϊτς από τη Μάλτα (hobz biz-zejt)

Ανοιχτό σάντουϊτς από τη Μάλτα (hobz biz-zejt)

Υλικά

Υλικά

Χωριάτικο ψωμί (με χοντρή κόρα)

Πελτές ντομάτας 

Χοντροκομμένη κάπαρη 

Αντσούγιες στο ελαιόλαδο ή παστές σαρδέλες (κατά προτίμηση Καλλονής)

Χοντροκοπανισμένο πιπέρι

Λίγοι κόκκοι χοντρό θαλασσινό αλάτι

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Κόβουμε χοντρές φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με τον πελτέ.

Πασπαλίζουμε με την κάπαρη.

Αραδιάζουμε επανω τις αντσούγιες ή τις σαρδέλες αφού τις ξεπλύνουμε από το αλάτι (τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ αλάτι και τις ξεπλένουμε με νερό και μετά με ξύδι).

Τις ξεκοκαλιάζουμε και τις κρατάμε σκεπασμένες με ελαιόλαδο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αρτύζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι και λίγους κόκκους χοντρό αλάτι.

σημ. Ο μαλτέζικος πελτές ντομάτας λέγεται «kunserva» και είναι ελαφρά γλυκός.

Δοκιμάζουμε τον δικό μας και αν θέλουμε τον ενισχύουμε με λίγη ζάχαρη.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.