Υλικά
Χωριάτικο ψωμί (με χοντρή κόρα) Υλικά
Πελτές ντομάτας
Χοντροκομμένη κάπαρη
Αντσούγιες στο ελαιόλαδο ή παστές σαρδέλες (κατά προτίμηση Καλλονής)
Χοντροκοπανισμένο πιπέρι
Λίγοι κόκκοι χοντρό θαλασσινό αλάτι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε χοντρές φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με τον πελτέ.
Πασπαλίζουμε με την κάπαρη.
Αραδιάζουμε επανω τις αντσούγιες ή τις σαρδέλες αφού τις ξεπλύνουμε από το αλάτι (τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ αλάτι και τις ξεπλένουμε με νερό και μετά με ξύδι).
Τις ξεκοκαλιάζουμε και τις κρατάμε σκεπασμένες με ελαιόλαδο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αρτύζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι και λίγους κόκκους χοντρό αλάτι.
σημ. Ο μαλτέζικος πελτές ντομάτας λέγεται «kunserva» και είναι ελαφρά γλυκός.
Δοκιμάζουμε τον δικό μας και αν θέλουμε τον ενισχύουμε με λίγη ζάχαρη.
Α.Τ.