banner
banner
banner

Ανοιχτή πίτα με ντοματάκια, φέτα και αρωματικά βότανα

Συνταγή

Ανοιχτή πίτα με ντοματάκια, φέτα και αρωματικά βότανα
Υλικά

500 γρ. ντοματάκια 
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι 
¾  φλ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία κατεψυγμένο φύλλο κρούστας
½ φλ. πάστα ελιάς πράσινη ή μαύρη 
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Στρώνουμε  7 φύλλα κρούστας σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, ραντίζοντας το καθένα  με λίγο ελαιόλαδο και αφήνοντάς τα να κρέμονται έξω από τα χείλη του ταψιού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.  Αλείφουμε την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου με την πάστα ελιάς και τακτοποιούμε τα ντοματάκια με την κομμένη μεριά προς τα πάνω, πολύ σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε πασπαλιστά τη φέτα και τα αρωματικά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα στρίβοντάς τα, ώστε να δημιουργηθεί ένα «κορδόνι» γύρω από το εσωτερικό μέρος του ταψιού. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος