banner
banner
banner

Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα

Συνταγή

Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα
Υλικά

1 κ. ξερά, κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
150 -200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες 
1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1 φλ. τυρί στίλτον ή Blue Cheese (μπλε τυρί) ή πικάντικη γκοργκοντζόλα
4 αβγά
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο

banner
Εκτέλεση

Αν το φύλλο που χρησιμοποιούμε είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να αποψυχθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο (αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα μπακλαβά τα λαδώνουμε και ανάμεσα).
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι. Απλώνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού στο φύλλο και καλύπτουμε με το μείγμα τυρί -αβγά. Πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να μείνει για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε κομμένη κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος