Follow us

Ανοιχτά σάντουιτς, το εύκολο ορεκτικό

Ανοιχτά σάντουιτς, το εύκολο ορεκτικό

Μια γερή φέτα ψωμί με κάτι τις επάνω, είναι από τις πιο αρχαίες γευστικές απολαύσεις, οπουδήποτε στον δυτικό κόσμο. Διάσημες εκδοχές αυτής της απλής «συνταγής» ή όπως λέγεται στα αγγλικά open faced sandwich, είναι σίγουρα τα σκανδιναβικά ανοιχτά σάντουϊτς και ειδικά τα smørrebrød, δηλαδή τα ανοιχτά σάντουϊτς της Δανίας με ψωμί σίκαλης και κρύο κρέας ή ψαρικά, οι μπρουσκέτες και τα κροστίνι της Ιταλίας οι γαλλικές tartines και, βεβαίως, η δικιά μας «μια φέτα ψωμί με …». Όπου δίπλα στο «με», μπορούμε να συμπληρώνουμε από το απλούστατο ελαιόλαδο και ρίγανη ή πελτέ ντομάτας και ρίγανη –αφού ψήσουμε πρώτα το ψωμί μας-, μέχρι όπου φθάσει η φαντασία μας και η διαθεσιμότητα των υλικών στην κουζίνα μας. Με δεδομένο πως τα open faced sandwitches καλωσορίζουν άνετα δίπλα τους ένα ποτήρι κρασί, ένα τσίπουρο, ένα ούζο ή ένα σκληρό ποτό, προτείνουμε τις συνταγές που ακολουθούν.

Α.Τ.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;