banner
banner
banner

Ανοιξιάτικα κηπευτικά στο πιάτο

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Ανοιξιάτικα κηπευτικά στο πιάτο

Τα κλασικά μαγειρέματα της άνοιξης παίρνουν τη νοστιμιά τους από τα φρέσκα, πράσινα κυρίως, κηπευτικά, που κατά παράδοση κάνουν καριέρα αυτήν την εποχή. Σπαράγγια, αγκινάρες, αρακάς, κουκιά, συν τα αρωματικά βότανα -μαϊντανός, μάραθος, άνηθος-, και τα ζιζάνια, όπως η ρόκα.  Αν και εφέτος η άνοιξη έρχεται σε ρυθμούς σαλιγκαριού και η βροχή περισσεύει, τα ανοιξιάτικα λαχανικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές και, όσο να 'ναι, μια διάθεση να μπούμε στην κουζίνα για εδέσματα με πράσινη διάθεση την έχουμε. Οι συνταγές που προτείνω είναι απλούστατες και ταιριάζουν στο σαρακοστιανό πνεύμα της εποχής.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος