Ανδριώτικα αμυγδαλωτά

Συνταγή

Ανδριώτικα αμυγδαλωτά
υλικά

650 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
8-10 πικραμύγδαλα ή 1 κ.σ. υγρό άρωμα πικραμύγδαλου
5 ασπράδια φρέσκων αβγών
2 κ.σ. ανθόνερο για το μείγμα και ένα μπολ για το τέλος
400 γρ. ζάχαρη αρκετή ζάχαρη  άχνη για το τύλιγμα

παρασκευή

Αλέθουμε την αμυγδαλόψιχα σε μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνει  πολτός. Τη βάζουμε σε γαβάθα και προσθέτουμε τις 2 κ. ανθόνερο,  ανακατεύοντας το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή  μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε στα αμύγδαλα, κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει μείγμα ομοιογενές.  Ζυμώνουμε το μείγμα ελαφρά και πλάθουμε αμυγδαλωτά με μακρόστενοκυλινδρικό σχήμα. Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους  170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20’. Μόλις κρυώσουν  εντελώς τα βουτάμε ένα ένα στιγμιαία στο ανθόνερο και κατόπι τα  τυλίγουμε στην άχνη. Μετά από μερικές ώρες τα τυλίγουμε άλλη μία  φορά σε άχνη. Διατηρούνται αρκετές μέρες στο ψυγείο, κλεισμένα καλά σε κουτί.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος