Follow us

Ανδριώτικα αμυγδαλωτά


Ανδριώτικα αμυγδαλωτά

Υλικά

υλικά

650 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

8-10 πικραμύγδαλα ή 1 κ.σ. υγρό άρωμα πικραμύγδαλου

5 ασπράδια φρέσκων αβγών

2 κ.σ. ανθόνερο για το μείγμα και ένα μπολ για το τέλος

400 γρ. ζάχαρη αρκετή ζάχαρη  άχνη για το τύλιγμα

παρασκευή

Αλέθουμε την αμυγδαλόψιχα σε μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνει πολτός.

Τη βάζουμε σε γαβάθα και προσθέτουμε τις 2 κ.

ανθόνερο, ανακατεύοντας το μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε στα αμύγδαλα, κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει μείγμα ομοιογενές. Ζυμώνουμε το μείγμα ελαφρά και πλάθουμε αμυγδαλωτά με μακρόστενοκυλινδρικό σχήμα.

Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20’.

Μόλις κρυώσουν εντελώς τα βουτάμε ένα ένα στιγμιαία στο ανθόνερο και κατόπι τα τυλίγουμε στην άχνη.

Μετά από μερικές ώρες τα τυλίγουμε άλλη μία φορά σε άχνη.

Διατηρούνται αρκετές μέρες στο ψυγείο, κλεισμένα καλά σε κουτί.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι