Follow us

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά

Υλικά

Υλικά

125 ml σησαμέλαιο ή κάποιο άλλο σπορέλαιο 

1 κεσεδάκι γιαούρτι 

250-300 γρ διάφορα σκληρά ή ημίσκληρα τυριά, τριμμένα

250 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια

500 γρ αλεύρι 

3 κ. κ. μπέικιν 

3 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) 

λίγο πιπέρι 

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε το κέικ, σε προθερμασμένο, στους 180ο φούρνο, για 30-40 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα του και το φυλάμε, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι την ώρα που θα το κόψουμε φετούλες. Θ.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι