banner
banner

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά

Συνταγή

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά
Υλικά

125 ml σησαμέλαιο ή κάποιο άλλο σπορέλαιο 
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
250-300 γρ διάφορα σκληρά ή ημίσκληρα τυριά, τριμμένα
250 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
500 γρ αλεύρι 
3 κ. κ. μπέικιν 
3 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) 
λίγο πιπέρι 

banner
Παρασκευή

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε το κέικ, σε προθερμασμένο, στους 180ο φούρνο, για 30-40 λεπτά, περίπου. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα του και το φυλάμε, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι την ώρα που θα το κόψουμε φετούλες. 

Θ.Τ. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος