Υλικά
Υλικά
125 ml σησαμέλαιο ή κάποιο άλλο σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
250-300 γρ διάφορα σκληρά ή ημίσκληρα τυριά, τριμμένα
250 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
500 γρ αλεύρι
3 κ. κ. μπέικιν
3 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
λίγο πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε το κέικ, σε προθερμασμένο, στους 180ο φούρνο, για 30-40 λεπτά, περίπου.
Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα του και το φυλάμε, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι την ώρα που θα το κόψουμε φετούλες. Θ.Τ.