Αλμυρό κέικ με σπόρους chia και κεφίρ

Συνταγή

Αλμυρό κέικ με σπόρους chia και κεφίρ
Υλικά

8 αβγά
¾ φλ. νερό
1 φλ. κεφίρ
4 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1½ φλ. σπόροι chia
2 φλ. τριμμένη γραβιέρα 
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
1 γερή πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα μήκους 20 εκ. και πλάτους 5 εκ.. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τους σπόρους chia και τον δυόσμο. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μεγάλη ταχύτητα τα αβγά, το κεφίρ, το νερό και όσο πιπέρι θέλουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι, ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.  Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει το κέικ από τις άκρες της φόρμας. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα. Είναι πολύ ωραίο ζεστό, σκέτο ή  αλειμμένο με μέλι ή μαρμελάδα. 


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος