Follow us

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί

Υλικά

υλικά

2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ.τσ. τριμμένα κολοκυθάκια

2 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή καυτερή πάπρικα)

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)

2 αβγά

1 φλ.τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα: δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη

1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. γάλα

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και σκόνες (δηλ.

τα στεγνά υλικά), αλάτι και πιπέρια με τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο τυρί.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα, χτυπώντας να αναμιχθούν καλά.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 40'-45'.

Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού, που πρέπει να βγει στεγνή.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15'.

Κατόπιν, το ξεφορμάρουμε και το ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσει ομοιόμορφα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.