banner
banner
banner

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί

Συνταγή

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί
υλικά

2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ.τσ. τριμμένα κολοκυθάκια
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή καυτερή πάπρικα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)
2 αβγά
1 φλ.τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα: δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. γάλα

banner
παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και σκόνες (δηλ. τα στεγνά υλικά), αλάτι και πιπέρια με τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο τυρί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα, χτυπώντας να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 40'-45'. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού, που πρέπει να βγει στεγνή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15'. Κατόπιν, το ξεφορμάρουμε και το ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσει ομοιόμορφα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος