Αλμυρό κέικ με φέτα, ελιές και μυρωδικά

Συνταγή

Αλμυρό κέικ με φέτα, ελιές και μυρωδικά
υλικά

200 γρ. αλεύρι
220 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
10 ελιές μαύρες, κομμένες κομματάκια
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κ.σ. ματζουράνα ή φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Σε μιά λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά και ελάχιστο αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μιά λακουβίτσα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας, και τέλος την κρέμα. Χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη φέτα και τις ελιές, που έχουμε προηγουμένως ανακατέψει με λίγο αλεύρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με κουτάλι απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη, αντικολλητική μακρόστενη φόρμα και το ψήνουμε γιά 40'-45', ελέγχοντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος