Follow us

Αλμυρό κέικ με φέτα, ελιές και λιαστή ντομάτα

Αλμυρό κέικ με φέτα, ελιές και λιαστή ντομάτα

Υλικά

Υλικά

1 1/2 φλιτζ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (συν 2 κ.σ. ακόμα)

4 αβγά

1 1/2 φλιτζ. τσ. σκληρή φέτα σε μικρά κυβάκια

1/2 φλιτζ. τσ. μαύρες ελιές σε φετάκια

2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα (μαλακιά, στο ελαιόλαδο)

1 κ.σ. θυμάρι (καλύτερα φρέσκο)

1/2 φλιτζ. τσ. γάλα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.

Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τη λιαστή ντομάτα.

Την ανακατεύουμε με τις ελιές και τη φέτα και τα αλευρώνουμε όλα ελαφρά.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών, να ενωθεί καλά.

Προσθέτουμε τη φέτα με τις ελιές και την ντομάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Το αφήνουμε στη φόρμα μέχρι να γίνει χλιαρό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.