banner
banner
banner

Αλμυρό κέικ με φέτα

Συνταγή

Αλμυρό κέικ με φέτα
Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

3 αβγά

250 γρ. φέτα σε κυβάκια

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος, ή 1 κ.σ. ξερός

Λίγο βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και σπάμε μέσα τα αβγά. Ανακατεύουμε στην αρχή με το σύρμα των αβγών, ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.



Σημ.: Στο ίδιο κέικ μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα της φέτας και να προσθέσουμε ζαμπόν σε κυβάκια, αλευρωμένο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος