Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας Υλικά
500 ml γάλα
500 ml ζωμό κότας ή νερό
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 αβγά
350 γρ. κασέρι Σοχού
4 μέτριες ντομάτες
100 γρ. απάκι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τον ζωμό κότας μαζί με το γάλα.
Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και προτού σφίξει καλά το μείγμα μας το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αβγά χτυπημένα, δουλεύοντας συνεχώς και δυνατά με την κουτάλα ώστε να μην ψηθούν τα αβγά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ξεσποριάζουμε την ντομάτα και κόβουμε τη σάρκα σε λεπτές λωρίδες.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας, το ένα επάνω στο άλλο.
Βάζουμε στο κέντρο των φύλλων 3 φέτες απάκι, 4-5 λωρίδες από την ντομάτα και 3 κ.σ από την αλμυρή κρέμα σιμιγδάλι-γραβιέρα.
Δίνουμε κυλινδρικό σχήμα στο πακέτο και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, λαδώνοντάς τις για να κολλήσουν.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.