Αλμυρή Creme Brulee με μανιτάρια (του Ηλία Σκουλά)

Συνταγή

Αλμυρή Creme Brulee με μανιτάρια (του Ηλία Σκουλά)
Υλικά για 4 creme brulee

250 gr. φρέσκα μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι γάλα
4 κρόκοι αβγών
150 ml. κρέμα γάλακτος
150 ml. φρέσκο γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Παρασκευή

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τα υγρά τους και τα πολτοποιούμε στο Multi, τα αφήνουμε σ’ένα σινουά να στραγγίξουν τελείως. Βράζουμε απαλά το γάλα με την κρέμα χωρίς να αναπτύξουν μεγάλη θερμοκρασία βρασμού. Αφαιρούμε τα γαλακτοκομικά από τη φωτιά και προσθέτουμε την πάστα των μανιταριών ανακατεύοντας απαλά. Σ’ένα μπολ χτυπάμε απαλά τους κρόκους και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών το οποίο δεν πρέπει να καίει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για να δώσουμε γεύση. Μοιράζουμε σε πυρίμαχα ατομικά σκέυη το μείγμα, τα τοποθετούμε σε ταψί  και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Πριν κλείσουμε την πόρτα του φούρνου προσθέτουμε ζεστό νερό στο ταψί το οποίο θα φτάσει 1 εκατοστό περίπου από το χείλος του κάθε πυρίμαχου. 
Όταν δέσει το μείγμα, βγάζουμε τα πυρίμαχα από το ταψί και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και καίμε με φλόγιστρο για να γίνει brulee.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος