Follow us

Αλμυρή Creme Brulee με μανιτάρια (του Ηλία Σκουλά)

Αλμυρή Creme Brulee με μανιτάρια (του Ηλία Σκουλά)

Υλικά

Υλικά για 4 creme brulee

250 gr. φρέσκα μανιτάρια

1/2 φλιτζάνι γάλα

4 κρόκοι αβγών

150 ml. κρέμα γάλακτος

150 ml. φρέσκο γάλα

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Παρασκευή

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τα υγρά τους και τα πολτοποιούμε στο Multi, τα αφήνουμε σ’ένα σινουά να στραγγίξουν τελείως.

Βράζουμε απαλά το γάλα με την κρέμα χωρίς να αναπτύξουν μεγάλη θερμοκρασία βρασμού.

Αφαιρούμε τα γαλακτοκομικά από τη φωτιά και προσθέτουμε την πάστα των μανιταριών ανακατεύοντας απαλά.

Σ’ένα μπολ χτυπάμε απαλά τους κρόκους και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών το οποίο δεν πρέπει να καίει.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για να δώσουμε γεύση.

Μοιράζουμε σε πυρίμαχα ατομικά σκέυη το μείγμα, τα τοποθετούμε σε ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Πριν κλείσουμε την πόρτα του φούρνου προσθέτουμε ζεστό νερό στο ταψί το οποίο θα φτάσει 1 εκατοστό περίπου από το χείλος του κάθε πυρίμαχου. Όταν δέσει το μείγμα, βγάζουμε τα πυρίμαχα από το ταψί και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και καίμε με φλόγιστρο για να γίνει brulee.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.