Follow us

Αλμυρή βασιλόπιτα Μακεδονίας (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Αλμυρή βασιλόπιτα Μακεδονίας (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Υλικά

Υλικά για 8 άτομα

9-10 φύλλα κρούστας

11/2 (δείκτης)  φλιτζ. τσαγιού Flora με 1/4 βούτυρο (λιωμένο)

300 γρ. τυρί φέτα

300 γρ. ανθότυρο

6 μεγάλα αυγά

80 γρ. σιμιγδάλι (ψιλό)

Αλάτι

Πιπέρι λευκό

1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με λίγο νερό

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και αλείφουμε με λίγο Flora ένα στρογγυλό ταψί.Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

Θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Στρώνουμε στο ταψί 5-6 φύλλα αλειμμένα ένα – ένα με Flora.

Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ομοιόμορφη.

Βάζουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα επίσης, ένα – ένα με Flora.

Τέλος αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο και την χαράζουμε σε κομμάτια.

Την ψήνουμε στους 180⁰C για 55-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Για ταψί διαμέτρου 28 εκ.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.