Υλικά
Υλικά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι σίκαλης
1 κ. κ. αλάτι
125 ml χλιαρό νερό
170 γρ. τυρί κατίκι ή γαλομυζήθρα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 κ. σ. τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο
125 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο αλεύρια, μαζί με το αλάτι και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να σχηματιστεί ένας χυλός αρκετά σφιχτός.
Τον αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα, τουλάχιστον, στο ψυγείο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και το τσίπουρο, ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί ο χυλός και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού περίπου ίση με 2 κουταλιές του γλυκού για κάθε τυροτηγανίτα στο καυτό λάδι.
Μόλις ροδίσουν οι πρώτες τηγανίτες από την μια πλευρά, τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Τις σερβίρουμε καυτές, ως μεζέ ή πρώτο πιάτο. Σημ.
το μυστικό στο τηγάνισμα τους είναι: αφενός να είναι πολύ ζεστό ελαιόλαδο και αφετέρου να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι και πέσει η θερμοκρασία του.