Follow us

Αλμυρές τυροτηγανίτες

Αλμυρές τυροτηγανίτες

Υλικά

Υλικά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. αλεύρι σίκαλης

1 κ. κ. αλάτι

125 ml χλιαρό νερό

170 γρ. τυρί κατίκι ή γαλομυζήθρα

80 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού

1 κ. σ. τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο

125 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο αλεύρια, μαζί με το αλάτι και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να σχηματιστεί ένας χυλός αρκετά σφιχτός.

Τον αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα, τουλάχιστον, στο ψυγείο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και το τσίπουρο, ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί ο χυλός και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού περίπου ίση με 2 κουταλιές του γλυκού για κάθε τυροτηγανίτα στο καυτό λάδι.

Μόλις ροδίσουν οι πρώτες τηγανίτες από την μια πλευρά, τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.

Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Τις σερβίρουμε καυτές, ως μεζέ ή πρώτο πιάτο. Σημ.

το μυστικό στο τηγάνισμα τους είναι: αφενός να είναι πολύ ζεστό ελαιόλαδο και αφετέρου να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι και πέσει η θερμοκρασία του.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.