Follow us

Αλμυρά κέικ για κάθε ώρα

Αλμυρά κέικ για κάθε ώρα

Υπάρχει μια καλή λύση που ονομάζεται "αλμυρό κέικ" και ταιριάζει σε πολλές, τελείως διαφορετικές περιστάσεις: για ένα σνακ στο γραφείο (ή όπου αλλού). Για το διάλειμμα στο σχολείο. Για μια ημερήσια απόδραση-πικ νικ. Για ένα φιλικό κοκτέιλ στο σπίτι. Για ορεκτικό σ' ένα τραπέζι μεζέδων. Γίνεται εύκολα, σαν ένα κέικ, μόνο που παίζει με αλμυρές και συχνά πικάντικες νότες. Το φτιάχνετε με τυρί, με λαχανικά, με αλλαντικά, προσθέτετε τα μυρωδικά που αγαπάτε, το κάνετε, αν θέλετε, πικάντικο με κόκκινο πιπέρι ή ταμπάσκο. Μπορείτε να το κάνετε πιο πλούσιο σαν πρόταση, αν το σερβίρετε με μια σάλτσα (π.χ. από πιπεριά Φλωρίνης ή με βάση τη ντομάτα), με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και με ένα ντιπ ή αλοιφή ή ακόμα και με ένα γκασπάτσο, όπως προτείνουμε στη συνταγή μας. Είναι πρωτότυπο, εύκολο και θα αρέσει σε όλους.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;