Follow us

Άλλο η salsa, άλλο η σάλτσα!

Άλλο η salsa, άλλο η σάλτσα!

Τι είναι η salsa; Είναι μια γαρνιτούρα, ένα συνοδευτικό για ψητά κρεατικά, θαλασσινά ή ψάρια. Η προέλευσή της ανιχνεύεται στη μεξικάνικη και στην Tex Mex κουζίνα και παίρνει το όνομά της (ίδιο με τον χορό salsa) από τα ζωηρά χρώματα, τις δυνατές γεύσεις και τους παιχνιδιάρικους συνδυασμούς των υλικών. Η βασική και πιο γνωστή συνταγή περιλαμβάνει ντομάτα, κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά. Οι συνταγές που δίνουμε εδώ, φτιάχνονται με τα λεγόμενα "τροπικά" φρούτα: λαμπερά, ζουμερά, αρωματικά, φέρουν τη σφραγίδα του καλοκαιριού και χαρίζουν στα κρεατικά και στα ψαρικά που συνοδεύουν, δροσιά και αρώματα. Ετοιμάστε τη salsa την ώρα που πρόκειται να τη σερβίρετε, για να απολαύσετε στο μέγιστο τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα της.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;