Follow us

Αλλιώτικα φαγητά με ντομάτες και ντοματάκια

Αλλιώτικα φαγητά με ντομάτες και ντοματάκια

Καμία αμφιβολία πως οι ντομάτες θα βρίσκονται για κάμποσο καιρό ακόμα στην αγορά, κόκκινες και ζουμερές, και οι κλασικές σάλτσες, τα φαγητά και οι σαλάτες που ζητούν πρώτης ποιότητας ντομάτα θα είναι του χεριού μας (χωριάτικη σαλάτα, γεμιστά, καγιανάς, σάλτσα ναπολιτέν, κλπ). Όπως και να το κάνουμε, όμως, οι ντομάτες οδεύουν σιγά προς το τέλος τους μαζί με το καλοκαίρι και αυτή η εποχή είναι η ευκαιρία μας να δοκιμάσουμε κάποιες συνταγούλες, που ίσως δεν θα μας πολυσυγκινούσαν στο pick του καλοκαιριού. Ντομάτα με βερμούτ ή ντομάτα με σοκολάτα, ντομάτα με ταραμά και 1 -2 πιο κλασικοί συνδυασμοί, όπου η ντομάτα όμως δεν παίζει τον πρώτο ρόλο αλλά ενισχύεται με άλλα εδώδιμα και αποικιακά και τυριά, έχοντας χάσει την πρώτη λάμψη της. Πέρα από όλα τα παραπάνω, όσοι ορκιζόμαστε στο χειροποίητο και το σπιτικό, θα φτιάξουμε τη δική μας σάλτσα ντομάτα για ολόκληρο το χειμώνα, όπως περιγράφεται βήμα –βήμα και με κάθε λεπτομέρεια εδώ.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;