Δεν σας κρύβουμε ότι η δοκιμή τους ήταν μια γευστική έκπληξη!
"/>Δεν σας κρύβουμε ότι η δοκιμή τους ήταν μια γευστική έκπληξη!
" /> banner
banner
banner

Αλλαντικά κουνελιού σε πρεμιέρα

Καπνιστό απάκι και λουκάνικα, πεντανόστιμα και λάιτ!

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014

Την κρητική Φάρμα Αλεξανδράκης τη γνωρίζουμε από χρόνια, για τα πολύ νόστιμα κουνέλια της και πιο τελευταία για τους εξαιρετικούς πετεινούς της. Δυο νέα προϊόντα ήρθαν να προστεθούν στη γκάμα της και είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά θα διατεθούν στο κοινό στο Φεστιβάλ μας "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014" στην Helexpo, 5,6,7 Δεκεμβρίου (μαζί με τα νωπά κουνέλια και τους πετεινούς της φάρμας).
Δεν σας κρύβουμε ότι η δοκιμή τους ήταν μια γευστική έκπληξη!

Αλλαντικά κουνελιού σε πρεμιέρα

Μιλάμε για τα λουκάνικα από κουνέλι, ένα προϊόν που συνδυάζει τη νοστιμιά ενός χωριάτικου λουκάνικου με την ελαφριά γεύση του κρέατος του κουνελιού, γεγονός που τα κάνει κατάλληλα για κάθε γούστο και ώρα, ακόμα και την ομελέτα του πρωϊνού… Τα λουκάνικα αυτά περιέχουν κατά 85% κρέας -άρα ελάχιστο σχετικά λίπος- βιολογικό ελαιόλαδο και δίκταμο, το γνωστό πολύτιμο κρητικό βότανο. Το απάκι από κουνέλι, τώρα, γίνεται από τα "φιλέτα" της ραχοκοκκαλιάς του κουνελιού και είναι εξαιρετικό. Το μαρινάρουν σε κρασί με δίκταμο και διάφορα άλλα βότανα και κατόπιν το καπνίζουν σε ξύλο οξιάς. Είναι ευγενικό, με όμορφα αρώματα βοτάνων και γοητευτικές νότες καπνίσματος και θα σταθεί περήφανα σ' ένα πλατό αλλαντικών. Όπως μας είπε ο Νίκος Αλεξανδράκης, τα μεν λουκάνικα από κουνέλι κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ το απάκι από κουνέλι πρώτη φορά… παγκοσμίως (κάτι που ακούγεται λογικό). Και τα δυο προϊόντα παρουσιάστηκαν στον οργανοληπτικό διαγωνισμό της Meat Days 2014 και απέσπασαν Αργυρό Βραβείο, ενώ τα κουνέλια και οι πετεινοί έχουν ήδη βραβευτεί με Χρυσό.

banner
Αλλαντικά κουνελιού σε πρεμιέρα

Η Φάρμα Αλεξανδράκης ιδρύθηκε το 1987, βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο Μοναστηράκι Αμαρίου και εκτρέφει κουνέλια με φυσικές ζωοτροφές (που παρασκευάζονται τοπικά), σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα διατροφής, καθώς και κρητικούς πετεινούς. Διαθέτει το δικό της, σύγχρονο σφαγείο κουνελιών και, φυσικά, τυποποιητήριο. Τα προϊόντα της βρίσκουμε στα κρητικά σουπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης και στα κρεοπωλεία των σουπερμάρκετ Βερόπουλου, μεταξύ άλλων.


Φάρμα Αλεξανδράκης, Μοναστηράκι Αμαρίου, Ρέθυμνο, τηλ. 6979003892, http://www.alexandrakisfarm.comΣτο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος