banner
banner
banner

Άλειμμα αντζούγιας και μανιταριών

Συνταγή

Άλειμμα αντζούγιας και μανιταριών
Υλικά

200 γρ. αντζούγιες φιλέτο σε λάδι
½ φλ. λευκά αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
200 γρ. λευκά σφιχτά μανιτάρια
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

 Στραγγίζουμε τις αντζούγιες από το λάδι τους. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε 4 ή σε 8 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους (τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα). Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Βάζουμε τις αντζούγιες, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα αμύγδαλα στη μουλινέτα και δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα) συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε τον άνηθο και όσο πιπέρι θέλουμε -ίσως και λίγο πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος