Follow us

Αλειμμα αβοκάντο με ταχίνι

Αλειμμα αβοκάντο με ταχίνι

Υλικά

υλικά

2 ώριμα αβοκάντο

5 κ.σ. ταχίνι

2 λεμόνια, το χυμό

1-2 σκ.σκόρδο λυωμένες

1/2 κ.γ. κίμινο σε σκόνη

1/2 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το ταχίνι με το σκόρδο και 1/3 κ.γ.

αλάτι.

Κόβουμε τα αβοκάντο στα δύο, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα και τα λυώνουμε όλα με πιρούνι.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το λεμόνι και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

Προσθέτουμε το κίμινο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα ή δύο μπολ και πασπαλίζουμε επάνω με μπούκοβο.

Σερβίρουμε αμέσως.

Μπορούμε να την κρατήσουμε μέχρι 1 ώρα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη με μεμβράνη.tips: τα αβοκάντο πωλούνται άγουρα, θα πρέπει λοιπόν να τα έχουμε αγοράσει τέσσερις-πέντε ημέρες πριν, ώστε να ωριμάσουν (εκτός ψυγείου).

Οταν έχουν ωριμάσει τα διατηρούμε στο ψυγείο για δυο-τρεις ημέρες.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα λίγο πριν καταναλωθεί, καθώς το αβοκάντο μαυρίζει στην επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι