Άιβαρ (αλοιφή με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνα)

Συνταγή

Άιβαρ (αλοιφή με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνα)
Υλικά

500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
150 γρ. μελιτζάνες
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 -2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά)
1 κ.γ μπούκοβο
1 κ.σ. ξυδι
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους. Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις πιπεριές και τις μελιτζάνες μαζί με το σκόρδο. Μεταφέρουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ντομάτα, το ξύδι και το μισό λάδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά γύρω στη μισή ώρα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κολλήσει, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να γίνει σαν αλοιφή. Αν θέλουμε να τη διατηρήσουμε τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σημ. Συνταγή από την κουζίνα της Φλώρινας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος