Υλικά
1 ½ κ. σπάλα αγριογούρουνου σε μικρές μερίδεςΥλικά
2 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένο από τις κλωστές και κομμένο σε μέτριες ροδέλες
3 καρότα σε χοντρές ροδέλες
2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε πλατιές λωρίδες αν θέλουμε
1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
2 γαρύφαλλα
1 κ.γ. κόκκοι μαυροπίπερου
3–4 καρποί άρκευθου
1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κόκκινο λάχανο:
½ κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (υγρή)
65 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
Για τις πατάτες
15 μέτριες πατάτες
3-4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το αγριογούρουνο.
Το βάζουμε σε λεκάνη με το κρασί, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον άρκευθο, τους κόκκους του πιπεριού και τα γαρύφαλλα και μαρινάρουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
Στραγγίζουμε τα κρέας, κρατάμε το υγρό της μαρινάδας και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά της μαρινάδας, τα καρότα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το αγριογούρουνο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το υγρό της μαρινάδας μέσα στην κατσαρόλα, αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μια ώρα.
Προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε το κόκκινο λάχανο: ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να χάσει τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να καραμελώσει.
Σβήνουμε με το ξύδι και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου -αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό, μέχρι να μελώσει το λάχανο χωρίς να λιώσει.Βράζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε ζεστές.
Ζεσταίνουμε ελαφρά και το ελαιόλαδο.Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το αγριογούρουνο στα πιάτα, βάζουμε δίπλα 3-4 κ.σ κόκκινο λάχανο και από 2-3 βρασμένες πατάτες, ανάλογα με το μέγεθός τους, περιχυμένες με το ζεσταμένο ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
A.T.Updated: 31/01/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/01/19